2020
StartsideVideoer på YouTube

Portræt på DK4 med 3 patienthistorier

Kræft - de forbudte kure


Protektor for kræftforeningen Tidslerne Ghita Nørby
| Kost
Sorte hvidløg
Anette Harbech Olsen

Af Anette Harbech Olesen
www.madforlivet.com

Hvidløg er sunde, men som noget nyt kan vi nu købe sorte hvidløg i Danmark, og de er endnu sundere. Sorte hvidløg indeholder flere antioxidanter og andre sundhedsgavnlige stoffer end hvide hvidløg, og de udgør derfor i høj grad et sundhedsstyrkende supplement til maden.

Sorte hvidløg fremstilles ved let fermentering . De hvide hvidløg tilbringer en måneds tid under kontrollerede varme- og luftfugtighedsforhold.  Derefter tørres de i 45 dage, og det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve fra hvid til sort. Teknikken er udviklet i Korea, og der indgår ingen kemi eller konserveringsmidler i fremstillingen.

Hvidløgene skifter ikke kun farve under tørringen, smagen og konsistensen ændrer sig også. Hvidløgene bliver blødere, lidt ligesom vingummi, og smagen bliver sød og let syrlig. Hvidløgene smager nu som svesker, der har ligget i balsamicoeddike. De smager rigtig godt, og de hele hvidløg kan anvendes i salater, til fiske- og grønsagsretter og meget, meget mere.
Du kan købe sorte, økologiske hvidløg i danske supermarkeder, men du kan også prøve sorte hvidløg i koncentreret dråbeform. Ved at tage 12-14 dråber hver dag i et glas vand får du alle de sundhedsgavnlige egenskaber i dråbeform, som hvidløg indeholder. Dråberne er netop lanceret i Danmark under navnet Ondalium.Til sidens top


SØG PÅ TIDSLERNE.DK
Søg blandt mere end 230 artikler


Deltag via Facebook


Læs tidligere blade