2018
StartsideVideoer på YouTube

Portræt på DK4 med 3 patienthistorier

Kræft - de forbudte kure


Protektor for kræftforeningen Tidslerne Ghita Nørby
| Referater
Folkemøde 2015
Mai Nielsen

Fra Tidslerne deltog Eghon, Poul, Conni, Lisbeth, Kirsten og jeg på Folkemødet på Bornholm. En helt fantastisk oplevelse. Det har været forrygende at være sammen med så engagerede, søde og sjove Tidsler. Alle dagene har vi deltaget i så mange debatter som muligt, hvor vi kunne gøre vores synspunkter gældende. Tidslerne var meget synlige i vores T-shirt og kasketter, hvor der blev debatteret sundhed og vi blev lyttet til! Vi mødte bl.a. regionsformand Bent Hansen, sundhedsminister Nick Hækkerup, direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard, sundhedsøkonomer, sundhedsfaglige og mange andre indflydelsesrige personer. Derudover har vi sået frøene til at blive inviteret som paneldeltager til næste år.
Vi har skabt rigtig mange værdifulde kontakter, talte på Speakers Corner og vi planlægger at samarbejde med Sundhedsrådet om en stand på folkemødet 2016. Tak til deltagerne for en flot indsats og en dejlig tur, som også har medvirket til at vi er kommet meget tættere på hinanden.

Headlines fra debatterne
1. Et samlet sundhedsvæsen, så patienten ikke tabes mellem region og kommune. Danmark er ikke meget større end Hamburg og bør have et sundhedsvæsen for hele Danmark, så der er lige adgang til behandling, uanset hvor man bor. Man ser at patienter unødigt indlægges/udskrives for at flytte udgifter fra region til kommune og vice versa.

2. Certificering af lægerne skal være tilgængelig for alle, så man undgår at uerfarne læger fejlbehandler.

3. DRG-taksterne, som effektmåler sundhedsvæsenet, bør nedlægges. Det virker således, at fejlbehandling belønnes. Opereres en patient korrekt 1. gang giver det 1 effekt. Hver om-operation udløser nok 1 effekt. DRG forhaler også diagnosticeringen, fordi sygehuset kun kan effektmåle en ydelse pr. patient pr. dag (dog vist nok undtaget kræftpakke-forløb). Patienter indlægges til observation for lungebetændelse kontra KOL, fordi det udløser højere effekt osv.

4. Pengene bør følge patienten, uanset om man vælger offentlig, privat, komplementær eller konventionel behandling i indland eller udland. Mange penge og lidelser kunne spares, hvis man oplyste fakta om medicinsk behandling i cancerbehandling. Der bruges formuer på kemo med meget ringe effekt og store bivirkninger med mange indlæggelser, hvorimod f.eks. behandling med medicinsk, naturligt cannabis, højdosis C-vitamin indsprøjtninger mm. opleves af mange patienter givende er god effekt og langt færre bivirkninger - til gavn for såvel patienter som sundhedsudgifterne.

5. Mange forskningskroner bruges til projekter, hvor man har resultatet på forhånd. F.eks. har man et forskningsprojekt på Kræftens Bekæmpelse, hvor man undersøger cannabis (det syntetiske) mod kræft. Undersøgelser af dette stof er foretaget i såvel USA som England, og man ved, at der ikke er cancerhæmmende effekt af syntetisk cannabis. Til gengæld tyder meget på, at naturligt fremstillet cannabis med såvel THC og CBD har en cancerhæmmende effekt og man ved, at det er både smerte- og kvalmestillinde. Hvorfor undersøger man så ikke dette?

6. IT i sundhedsvæsenet. Man har allerede oprettet en digital journal, som desværre ikke fungerer optimalt. Når man går ind på sin journal er oplysningerne lemfældige. Denne journal burde indeholde overskrifter om væsentlig sygdom som diabetes, hjertesygdom, cancer, nye knogler etc. samt altid aktuel medicinering! Hvis alle sundhedsfaglige personer havde adgang til denne information, så kunne mange dødsfald og varige skader undgås. Hvert år er forkert medicinering skyld i mellem 70.000 og 160.000 indlæggelser, og tre procent af disse fører til dødsfald. Det betyder at op mod 4.800 personer hvert år dør som følge af forkert medicinering. Dermed koster den fejlagtige medicinering mellem 4 og 6 mia. kr. på årsbasis (tal fra 2011).

7. Rengøring. Over 100.000 patienter rammes af en infektion, mens de er indlagt på hospitalet. Det svarer til, at hver 10. patient bliver syg af at blive indlagt. 3000 dør af det (tal fra 2013).

Til sidens top


SØG PÅ TIDSLERNE.DK
Søg blandt mere end 248 artikler


Deltag via Facebook

Læs tidligere blade