2020
StartsideVideoer på YouTube

Portræt på DK4 med 3 patienthistorier

Kræft - de forbudte kure


Protektor for kræftforeningen Tidslerne Ghita Nørby
|
Berlin - tur/retur
Nancy Andersen

I november 2014 fik jeg konstateret livstruende galdegangskræft (kolangiocarcinom). På MDT-konference (8 læger) på Rigshospitalet konstaterer man, at jeg ikke kan opereres, og jeg henvises til Herlev Hospital til livsforlængende kemobehandling. Vi efterspurgte en second opinion, men vi fik at vide, at vi allerede havde været hos den højeste ekspertise her i landet. Via diverse links fandt vi frem til Tidslerne og Mai Nielsen, som kunne rådgive os om Berlin. Tolv dage efter jeg havde fået den triste besked, fik jeg 28. november 2014 foretaget en vellykket operation (resektion) på Charité Universitetshospital i Berlin. Det var, som de tyske læger udtrykte det, ”en meget stor og kompliceret operation ”.

Ved hjemkomsten skulle jeg tilknyttes et hospital til de videre kontrolscanninger. Jeg blev taget rigtig godt imod, først af den tidligere kontaktlæge på Nordsjællands Hospital, dernæst på Herlev Hospital. Både på Hillerød og Herlev udtrykte lægerne undren over, at Rigshospitalet havde afvist mig, når jeg kunne opereres i Berlin. Herlev sendte mig videre til Rigshospitalet, da jeg ikke ønskede kemo, som ikke var anbefalet af Charité i Berlin. Overlægen på Herlev medgav, at de heller ikke havde evidens for, at kemo i mit tilfælde havde nogen effekt.

Ved min konsultation på Rigshospitalet i begyndelsen af februar oplyste overlægen, at man på MDTkonferencen desværre havde fejlfortolket mine scanninger, og at man burde have tilbudt mig operation. Det beklagede de dybt. De havde derfor fået godkendt refusion af mine operationsudgifter og andre udlæg i forbindelse med min behandling i Berlin. Beløbet indgik på min konto 14 dage senere. Det må siges at være effektivt.

Jeg er selvsagt yderst taknemmelig og ydmyg over at komme i så professionelle hænder på hospitalet i Berlin, og for den gode modtagelse, jeg efterfølgende har fået i det danske sundhedssystem.


Mai Nielsen: Det er rigtig glædeligt, at min vedholdende kamp for retfærdighed nu har medført, at lægerne vil erkende deres fejl. Man kan så kun ønske, at de i fremtiden vil søge second opinion i udlandet for de patienter, som opgives i Danmark. Det er en meget enkel procedure. Man lægger en scanning i en dropbox efter aftale med lægen i Berlin,og svaret kommer normalt næste dag.

Til sidens top


SØG PÅ TIDSLERNE.DK
Søg blandt mere end 230 artikler


Deltag via Facebook


Læs tidligere blade