2020
StartsideVideoer på YouTube

Portræt på DK4 med 3 patienthistorier

Kræft - de forbudte kure


Protektor for kræftforeningen Tidslerne Ghita Nørby
|
Protonstråling/partikelterapi

Protonstråling er en form for strålebehandling, som skåner vævet omkring tumoren, da strålerne rammer mere præcist, og ikke går gennem hele vævet. Denne strålebehandling er det nu muligt at få i Tyskland.  

 
Det giver mulighed for at skrue op for strålingsdosis, så man slår flere celler ihjel i svulsten.

 
De gængse bivirkninger ved konventionel strålebehandling (forbrændinger, skade på omkringliggende væv og organer, og risiko for senere at udvikle stråleinduceret kræft) undgår man i meget høj grad.Selve behandlingen

På Rinecker Proton Therapy Center foregår det således:


Herefter kalkulerer fysikerne hvilken dosis man skal have og fra hvilke vinkler. Dette tager nogle dage, hvorefter man får en første mødetid på klinikken.

Du bor ikke på klinikken, men der er et gæstehus lige overfor, hvor du kan bo. Du kan også vælge et hotel i nærheden, hvilket er billigere, og rarere (hvem gider bo på et hospital hvis ikke det er strengt nødvendigt?). Klinikken ligger i udkanten af München.

Selve behandlingen foregår med én bestråling pr dag, 5 dage om ugen, og pause i weekenden.På klinikken behandles alle typer af cancer, og selv tumorer i såkaldte bevægelige organer (lunger) kan behandles, ligesom man også behandler cancerramte børn. Når der er tale om bevægelige organer lægges patienten kortvarigt i narkose under bestrålingen, og lægerne vælger også ofte at lægge mindre børn i narkose for at sikre at de ligger fuldstændigt stille.


 
Pris og betaling

Prisen afhænger af hvor mange behandlinger man skal have, og hvor kompliceret bestrålingen er. Priserne starter ved EUR 10.000 og op til EUR 50.000 for behandlingen, og dertil kommer fly og hotel. Betaling af det fulde beløb skal foreligge før behandling kan påbegyndes.

Noget for dig?

Er protonstråling noget for dig, og/eller har du spørgsmål, kan du kontakte klinikken direkte - kontakt info under www.rptc.de


 
Til sidens top


SØG PÅ TIDSLERNE.DK
Søg blandt mere end 230 artikler


Deltag via Facebook


Læs tidligere blade