Af Christina Bauer, christina.bauer@tidslerne.dk

En historie om at finde lys i mørket.

Jeg hedder Christina Bauer, og jeg har været igennem 2 kræftforløb, der har været en kilde til inspiration for mig. Jeg håber også den vil inspirere dig.

I 2016 modtog jeg en voldsom besked – jeg havde brystkræft. Jeg var forberedt på udfordringerne, der ventede mig. Trods lægernes anbefalinger valgte jeg at sige nej til kemo- og strålebehandling. Jeg valgte operation. Jeg vidste, at jeg skulle vælge min egen vej.

Min rejse mod helbredelse begyndte, og jeg var fast besluttet på at gøre den til min smukkeste rejse. Jeg vendte tilbage til mine to butikker som selvstændig med ansvar for driften og mine ansatte. Jeg besluttede at komme tilbage til livet med endnu større styrke og livsglæde.

For at styrke min helbredelsesproces tog jeg det drastiske skridt at revidere min livsstil markant. Jeg ændrede min kost fuldstændig og spiste kun grøntsager og en lille smule frugt, en sund vegetarisk kost. Jeg undgik alkohol og prioriterede motion i den friske luft hver dag. Disse positive valg gav mig energi og modstandskraft.

Ikke alle ønskede at bidrage til min nye livsstil, selvom det ikke var svært at finde mad, der passede til mine behov. Det kan være udfordrende, når ens valg og helbredelse ikke bliver mødt med forståelse og støtte.

Selvom det var skuffende, at alle ikke ønskede at deltage i min nye livsstil, valgte jeg stadig at stå fast ved mine valg og prioritere min egen helbredelse. Jeg fandt styrke i at omgive mig med mennesker, der støttede og forstod mig, og det hjalp mig med at holde fast i min beslutning.

Det jeg især lærte var, at jeg ikke kunne leve op til andres forventninger om, hvordan mit helbredelsesforløb skulle være. Jeg følte mig nogle gange meget alene. Der var mange i min omgangskreds, der slet ikke forstod mig. I dag er jeg glad for, at jeg valgte at tro på mine egne valg og troede på, at mit nye livssyn ville bidrage til min helbredelse og trivsel.

Efter 7 år på min helbredelsesrejse blev jeg endnu en gang konfronteret med en hjerteskærende nyhed – kræften havde spredt sig til store dele af min krop. Det var svært for mig, for mine elskede piger, min elskede mand, min fortvivlede familie og mine venner. Jeg stillede mig selv spørgsmålet:

”Hvorfor?” – ”Havde jeg ikke gjort alt rigtigt?”

Fra terminal til fuldkommen rask på
6 måneder
I stedet for at give op valgte jeg at undersøge alternative veje til helbredelse. Jeg begyndte at dykke dybt ned i et mindset-forløb, hvor jeg fik større indsigt i mine valg og muligheder. Meditation og lange gåture i stilhed gav mig ro til at reflektere over mine følelser, handlinger og tidligere resultater. Jeg erkendte, at jeg havde magt over min egen helbredelse.

Jeg begyndte at bruge min underbevidsthed som en stærk allieret. Jeg fjernede alle negative overbevisninger og fordomme. Jeg holdt min proces for mig selv og ignorerede andres tvivl for at det ikke skulle påvirke mig. Jeg nægtede at acceptere, at jeg skulle leve resten af mit liv under konstant kemoterapi.

Min tro, mit håb og mit brændende ønske om at blive helbredt blev min drivkraft. Efter tre måneders hårdt arbejde begyndte jeg at se resultaterne. Min krop begyndte at befri sig selv fra sygdommen. Overraskende nok kunne lægerne ikke forklare, hvorfor helbredelsen var så succesfuld. Men jeg vidste, at det var min positive indstilling og tillid til min egen krop, der gjorde hele forskellen.

Jeg mener, at det har stor betydning at træffe sunde beslutninger for vores helbred og trivsel. Jeg har opdaget, at min krop reagerer positivt, når jeg giver kroppen de rigtige beskeder og støtter kroppen med en sund livsstil.

Ved at integrere taknemlighed, daglig mindset-træning og positive affirmationer i min hverdag har jeg skabt et sundt mindset og sendt kroppen positive beskeder. Dette har ikke kun styrket min mentale og følelsesmæssige tilstand, men også forbedret min fysiske sundhed.

Selvom nogle læger måske ikke forstod, hvordan jeg kunne blive rask på trods af deres tvivl, har jeg oplevet på min egen krop, hvordan mine tanker, følelser og beslutninger har en dybtgående indvirkning på mit helbred.

Jeg har forstået muligheden for at tage ansvar for mit eget helbred og træffe de bedste valg for mig selv, uanset om jeg støder på manglende støtte eller forståelse.

Lægerne kalder det mirakler, venner kalder det mirakler, men er det mirakler? Er det mirakler, at jeg har forbindelse til min krop?

Når jeg i dag tænker tilbage, ser jeg et tydeligt mønster, som jeg bar med fra første forløb, indtil min krop igen gjorde opmærksom på sig selv; Jeg havde i alle årene båret rundt på min sygdom, som min identitet.

At dele min historie med jer, fylder mig med dyb glæde og taknemlighed. Jeg ønsker at skabe inspiration og give håb. Jeg fortsætter med at leve en sund livsstil uden at være fanatisk. Jeg elsker at være i naturen og nyder hvert eneste øjeblik i mit liv. Jeg føler taknemmelighed over at kunne forme mit eget liv og skabe mine egne muligheder.

Udsigten til et sundt liv var min udsigt, og udsigten kan også blive din. Jeg vil fortsætte min rejse mod nye og bedre muligheder. Hvis du ønsker at forstå min rejse eller vil vide mere, er du velkommen til at kontakte mig.

Med kærlighed og håb